19 mars, 2024

Hög personalomsättning bland HR – ”Bekymmersamma siffror”

HR Personalomsättningen skenar bland HR-specialister och enligt en färsk undersökning vill över hälften byta jobb inom två år. ”Kommuner måste ta reda på orsakerna bakom”, säger Johanna Flanke, generalsekreterare i HR-föreningen.

Johanna Flanke, generalsekreterare för HR-föreningen. Foto: Karl Nordlund

Akademikerförbundet SSR ser stora problem med en hög personalomsättning bland akademiker inom kommuner och regioner. I en ny undersökning från förbundet framkommer att andelen som slutat inom gruppen akademiker mellan 2021 och 2022 låg på̊ nästan 24 procent. När det gäller gruppen HR-specialister har över 27 procent slutat under den tidsperioden.

HR-föreningens generalsekreterare Johanna Flanke bekräftar läget. I en egen undersökning, som de släpper inom kort som en rapport, med drygt 1 000 tillfrågade medlemmar framkommer att 53 procent funderar på att byta jobb inom två år.

– Det handlar både om löneläget, det är tydligast inom offentlig sektor, och om karriärvägar. Hela 60 procent upplever att det inte finns några karriärmöjligheter, och en tredjedel tycker inte att man får den kompetensutveckling man vill ha. Det är bekymmersamma siffror – hur behåller man den kollektiva intelligensen och kompetenskapitalet när så många går ut genom dörren?

Johanna Flanke menar att de kommuner där personalomsättningen är hög behöver vara nyfikna på varför det ser ut som det gör och vad som krävs för att få medarbetare att stanna kvar.

– Var nyfiken på varför, för det kan vara olika varför på varje arbetsplats. Att veta orsakerna bakom är viktigt för att sätta in rätt åtgärder så att man inte kör ”one size fits all”. Det kan vara helt olika i  till exempel Värnamo och Lycksele. Involvera medarbetarna för att gå till botten med problemen, så att man inte löser fel problem. Ta också reda på vad en sund personalomsättning är – noll personalomsättning är inte heller bra.

Hon menar att HR är duktiga på att stötta och hjälpa andra yrkesgrupper, men att det kan vara svårare att hjälpa sig själv.

– Ibland kanske det krävs extra stöd utifrån för att lyckas identifiera problemen och se vilka åtgärder som måste sättas in. Hur jobbar man med utveckling även för HR, som till vardags jobbar med utveckling för andra? Det kan vara att det behövs strukturella förändringar i arbetsmiljön eller i samverkan med ledning hitta nya karriärvägar genom att exempelvis se HR-kompetensen bredare. Det går att göra väldigt mycket bara man vet vad problemet är.

Vad blir konsekvenserna om HR-kompetensen lämnar?

– HR är en central del av företagskulturen och spelar en viktig roll för att säkerställa en sund arbetsmiljö. När personalomsättningen blir för hög påverkar det relationerna som byggts upp, det tar tid att bygga upp dem igen samtidigt som introduktion och upplärning av nya medarbetare tar tid och energi från andra frågor. Det går i förlängningen ut över hela arbetsplatsen.

Allt fler inom HR söker sig till nya jobb

Reporter Therese Johansson

Senaste nytt

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och läs om arbetsliv, lön, karriär och fackliga frågor – varje onsdag direkt i din inkorg.

Senaste nytt

Medlem sedan 1979: ”Kändes stort att strejka”

FACKLIGT Med 45 år i facket och en karriär inom soc...
16 juli, 2024

Integrationsprojekt fördubblas med nya medel – ”Ovär...

ARBETSMARKNAD Nema Problema stöttar utrikesfödda i arbet...
9 juli, 2024

Heike Erkers om nya lagen: ”En kioskvältare...

LAGSTIFTNING Hör förbundsordförande Heike Erkers kommen...
2 juli, 2024

Nya socialtjänstlagen presenterad – ”Äntligen!...

POLITIK Med krav på kunskap och förebyggande arbet...
2 juli, 2024


Läs även

Risker med nya arbetsmiljöregler

EXPERTEN SVARAR Pim har fått reda på att arbetsmiljöarbete...
3 juni, 2024

Varmt (eller kallt) på kontoret arbetsgivarens ansvar

ARBETSMILJÖ Maj har bjudit på rekordvärme – vem ansvar...
30 maj, 2024

Ministern om uppgifterna om SD:s trollfabrik: ”Upp t...

POLITIK Camilla Waltersson Grönvall (M) har jobbat...
27 maj, 2024

Hård kritik mot arbetsmiljön på Ivo – ”Raljant ton f...

ARBETSMILJÖ Tystnadskultur, toppstyrning och upplevd p...
22 maj, 2024