26 mars, 2024

Avtalsrörelsen på upploppet – ”Intensiva förhandlingar”

KOLLEKTIVAVTAL Den 1 april löper kollektivavtalen ut för 1,2 miljoner anställda i kommuner och regioner. Med bara några dagar kvar har tempot i förhandlingarna skruvats upp rejält – och en knäckfråga är om det ska bli en centralt angiven siffra på löneökningarna eller inte.

Avtalsrörelsen är inne i sin mest intensiva fas, och Akademikerförbundet SSR jobbar febrilt med att få på plats ett nytt kollektivavtal för medlemmar inom den kommunala och regionala sektorn.

– För oss handlar det om att bland annat säkra kompetensförsörjningen, karriärvägar och få till en bättre löneutveckling. Det är maffiga förhandlingar för att våra medlemmar ska få det bättre, säger Malin Fröjmark, ombudsman på Akademikerförbundet SSR, som förhandlar löneavtalet.

En viktig punkt för Akademikerförbundet SSR är att gå tillbaka till siffersatta avtal – något som inte SKR vill. Sedan 2014 har man haft kollektivavtal utan centralt angiven siffra, vilket innebär att när de centrala parterna förhandlar om avtalet sätts ingen siffra eller nivå på hur stora löneökningarna ska bli. Men efter att lokala lönepåslag hamnat lägre än industrins märke kräver nu förbundet ett siffersatt avtal.

– Vi menar att arbetsgivaren inte har lyckats få till en rimlig löneökningstakt, särskilt inte under 2023, vilket visar på att man inte klarar av att ha en sifferlös avtalskonstruktion. Vi kommer därför kräva avtal med centralt angiven siffra med en lägstanivå som hamnar på samma som industrins märke, för att skapa en attraktiv lönestruktur för akademiker. Där står vi en bit ifrån varandra.

Målet är att bli klar till den 1 april, men ingenting är säkert, säger hon.

– Vi är inne i slutspurten med intensiva förhandlingar och diskussioner med SKR och övriga fackförbund. Vissa dagar känns det fullt rimligt att vi ska hinna klart i tid, andra dagar känns det svårare. Men det är klart att vi vill ha ett nytt avtal på plats när det gamla löper ut, inte minst för att medlemmarna ska kunna få sin nya lön helst innan sommaren.

– Det är tråkigt om vi inte kan leverera på det, samtidigt är det många delar som ska klaffa. Det är viktigare att det blir bra och genomarbetat än att vi ska hasta fram något. Men om det blir försenat handlar det bara om några dagar, och det lär inte märkas så mycket då många av våra medlemmar är på påskledighet.

Vad händer i glappet om ni inte blir klara i tid?

– Det händer egentligen inte mycket förutom att det gamla avtalet förlängs så att det gäller preliminärt tills vidare. Dock kan vi inte börja med en ny löneöversyn innan det finns ett nytt avtal på plats.

Hur sticker den här avtalsrörelsen ut från föregående år?

– Det som är unikt är att vi är så många fackförbund i avtalsrörelsen samtidigt. Det var riktigt länge sedan vi var så här många. Det gör att det finns fler möjligheter att kroka arm och driva frågor tillsammans. Utmaningen är att komma överens då vi är så många, men den stora vinsten är att vi får en bredare facklig styrka med ökade möjligheter att sätta press på arbetsgivaren.

Läs mer >> Stort tryck på lön i årets avtalsrörelse

Reporter Therese Johansson

Senaste nytt

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och läs om arbetsliv, lön, karriär och fackliga frågor – varje onsdag direkt i din inkorg.

Senaste nytt

Mer pengar till Kriminalvården och Sis i vårbudgeten

VÅRBUDGET Kriminalvården får ett tillskott på 1,4 mi...
15 april, 2024

Fackliga kollegorna i fängelse – ”Det är nog värst f...

MÄNSKLIGA RÄTTIGHETER Maryia Taradzetskaya befann sig i Berlin f...
15 april, 2024

Lönefrågor lockar nya medlemmar i Arvika

FACKLIGT Frågor om lön och friskvård lockar nya med...
12 april, 2024

Debatt: När vi hyllar arbetet trampar vi på de arbet...

DEBATT Jacob Oredsson, hälso- och sjukvårdskurato...
11 april, 2024


Läs även

Siffersatt avtal i hamn – 3,3 procent i löneökning

AVTAL Nytt kollektivavtal är klart och garantera...
28 mars, 2024

Allt fler inom HR söker sig till nya jobb

HR De senaste tio åren har omsättningen bland...
21 mars, 2024

Jämlikhetsdata i arbetet mot rasism i arbetslivet

LIKABEHANDLING Panelsamtal om jämlikhetsdata och huruvida...
20 mars, 2024

Växande lokalförening gör skillnad

FÖRTROENDEVALDA Lokalföreningen i Ragunda driver frågan om...
18 mars, 2024