28 januari, 2021

HR spelar viktig roll när AI introduceras på arbetsplatsen

När artificiell intelligens (AI) introduceras på allt fler arbetsplatser har HR-avdelningarna en viktig roll att spela. Det menar Sveriges HR förening som håller en utbildning om hur AI påverkar HR-arbetet – och tvärt om.

ai_och_hr

HR bör finnas med när AI införs på arbetsplatsen, säger Lena Bjurner och Camilla Häggroth som håller i en utbildning för personer som jobbar med HR.

SVERIGES HR FÖRENING / JENS REITERER

Liksom för många andra yrkesområden kan AI effektivisera HR-arbetet på flera sätt. Med hjälp av AI kan man skapa individanpassade tester och utbildningar, effektivisera administrationen, analysera stora datamängder om personalen och få hjälp i rekryteringsprocessen.

– Det här är motsvarande en industriell revolution. Hur man än vänder och vrider på kuttingen kommer AI att dana våra organisationer och våra yrkesliv och hur vi ser på kunnande och kunskap, säger Camilla Häggroth.

Till vardags är hon ansvarig för HR och hållbarhet på Fonuskoncernen, men är också en av lärarna på den utbildning som arrangeras av Sveriges HR förening om just AI. Hon tycker att det är kunskap som alla som jobbar med HR bör skaffa sig. Både för sin egen skull och för att kunna finnas med när övrig personal ska börja jobba med AI.

För HR-avdelningarna har en speciell roll att spela när AI introduceras på bred front. De bör finnas med och se till att tekniken anpassas efter människorna och inte tvärt om.

– Jag ser inte bara AI som ett verktyg att jobba med för oss inom HR i vårt eget utövande. Man kan också se att det finns ett större behov att säkerställa att man ser till medarbetarnas upplevelser när man introducerar AI i en organisation.

Lena Bjurner, generalsekreterare i Sveriges HR förening, ser också ett stort behov av utbildning på området.

– För vår del är det viktigt att HR håller sig långt fram i den här stora förändringen. Risken är annars att fokus i första hand hamnar på tekniken och inte på människors behov, säger hon.

– AI kommer ha stor påverkan på alla organisationer under en tid framöver.

Hon har själv gått en utbildning i AI på MIT i USA och kommer att hålla i utbildningen tillsammans med Camilla Häggroth. Intresset har varit stort och kursen blev snabbt fullbokad.

– Det är jätteroligt. Vi har redan fått anmälningar från personer som vill gå om vi sätter upp den igen, säger Lena Bjurner.

Planen är att hålla fler utbildningar när den första är genomförd och utvärderad.

På utbildningen får deltagarna lära sig de viktigaste begreppen inom AI och diskutera hur rollen för HR-organisationen förändras. Konkreta exempel på olika användningsområden kommer också att tas upp, exempelvis robotar som finns med syfte att rekrytera utan fördomar och förutfattade meningar som vi människor kan styras av.

TV-klipp: Så fungerar rekryteringsroboten.

Alla inom HR bör lära sig mer om AI, tycker Camilla Häggroth.

– Utbildningen handlar om att tona ner rädslan, men också att inse att vi behöver lära oss. Om du ska vara relevant måste du ha god kunskap om AI, annars kan man inte fylla sin roll inom HR i framtiden, det tror jag inte.

Annika Clemens

Senaste nytt

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och läs om arbetsliv, lön, karriär och fackliga frågor – varje onsdag direkt i din inkorg.

Senaste nytt

Grupperna som har svårare att komma in på arbetsmark...

ARBETSMARKNAD Vissa får lättare jobb än andra. Nu uppman...
23 februari, 2024

Ett jobb öppnar dörrar – men vem vill släppa in en a...

ANALYS Ett arbete kan vara vägen bort från krimin...
21 februari, 2024

Ny rapport: Ökande ojämlikhet medför risker för hela...

EKONOMI ✓ Den ekonomiska ojämlikheten ökar. ✓ Risk...
21 februari, 2024

Hon fick omställningsstudiestöd – ”Mitt jobb kräver ...

UTBILDNING Över 61 000 personer har sökt omställnings...
20 februari, 2024


Läs även

Tillbaka på jobbet – så kan HR stötta kollegornas co...

HR Känns det tungt att kicka i gång hösttermi...
15 augusti, 2023

Helsingborg inför robot som personalstöd

HR Helsingborgs stad hoppar på AI-tåget och s...
9 augusti, 2023

Då går HR-chefer, präster och socialsekreterare i pe...

PENSION Genomsnittet för allmän pension 2022 var 6...
25 juli, 2023

Skillnader i distansarbete mellan yrkesgrupper – ”Fö...

ARBETSMILJÖ Hur påverkas arbetsmiljön av distansarbete...
5 juni, 2023