Utbildning

Akademikern
Studenterna Daniella Andersson och Calle Bratthall.
Foto: Privat och Liv Vänehem. Studentlivet har förändrats extermt mycket efter ett år med corona-restriktioner berättar Daniella Andersson och Calle Bratthall som studerar vid Lund och Umeå universitet.

Studentliv i pandemi: Måste inte "carpe diem" varje dag

Det är över 100 mils avstånd mellan Calle Bratthall och Daniella Andersson. Men de delar en speciell upplevelse: att vara student i pandemin. Året har gett dem nya intressen och insikter om sig själva.
Student
Akademikern
Meriam Chatty är projektledare på Forum för levande historia.

Utbildning om rasism ska ge bättre handläggning

Stereotypa föreställningar kan leda till att vissa grupper får sämre stöd och att deras tillit till samhället minskar. Därför har Forum för levande historia lanserat en digital utbildning om rasism för offentliganställda.
Likabehandling
Akademikern
Först studier, sedan praktik. Snabbspåret för socionomer har gett Sama Sadeghi möjlighet att jobba med det hon brinner för.
Utbildning
Akademikern
Foto: Theresia Viska/Akademikerförbundet SSR. Arvid Vikman, biträdande enhetschef på Akademikerförbundet SSR:s yrke- och rekryteringsenhet, håller Skype-möte.

Utbilda dig på distans

Hur bildas en lokal fackförening, hur skrivs en motion och hur blir jag en fena på att tala inför grupp? Nu börjar Akademikerförbundet SSR med distansutbildningar.
Akademikern
Akademikern
Foto: mostphotos och privat . Jamilla Bohm, CV-granskare på Akademikerförbundet SSR.

CV-experten listar: 7 vanliga misstag

För cool layout, festbilder och krångligt språk. Det är några av misstagen som kan smyga sig in på studenters CV. Men lugn, Akademikern har tipsen.
Akademikern
Akademikern
Foto: Johan Wingborg, Göteborgs universitet. Samhällsvetenskapliga fakultetens huvudbyggnad vid Göteborgs universitet.

Ny socionomutbildning startar upp i Göteborg

I vår startar Göteborgs universitet upp en socionomutbildning för personer som i dag bara har en utländsk examen. ”Det är en jättebra möjlighet”, säger Helena Johansson, utbildningsansvarig.
Akademikern
Akademikern
Möt socionomen Sissel Larberg Eriksson som kämpar för ensamkommande ungdomars hälsa, läs om världsmästaren i jujutsu och häng med på arbetsmiljöutbildning med hbtq-fokus. Nya numret av Akademikern är här!
Akademikern
Akademikern
Foto: Daniel Nilsson.

Min väg: Han låter sexet blomstra

Han vill stärka minoriteters röster och ge alla ett skönare sexliv. Socionomen Robert Jacobsson läste sexologi och blev sexrådgivare i radion.
Akademikern
Akademikern
Vem får jobbet och vem förbises? Fördomar går ofta före kompetens vid rekrytering.
Akademikern
Akademikern
Foto: Arbetsförmedlingen

Självkritisk rapport om snabbspåren

Arbetsförmedlingen har utvärderat sitt arbete med snabbspåren som ska sätta nyanlända i arbete. När det gäller socionomer har man haft för bråttom.
Arbetsmarknad