12 september, 2022

SKR: ”Vi måste förhindra en pris- och lönespiral”

EKONOMI Exportindustrins märke lär accepteras av alla parter även i år – men någon reallöneökning är inte att vänta. Det tror Annika Wallenskog, chefsekonom på SKR, om höstens lönerörelse.

Mynt i en vågskål

Inflationen ökar och en lågkonjunktur väntar runt hörnet. Hur påverkar den skakiga ekonomin lönebildningen? Foto: Getty

Annika Wallenskog, chefsekonom på Sveriges Kommuner och Regioner, SKR.

Annika Wallenskog

Hur påverkar inflationen lönebildningen?

– Inflationen är hög i hela Europa och i många andra delar av världen. Är det så att våra varor fortfarande är konkurrenskraftiga internationellt finns det utrymme för exportindustrin att höja det så kallade märket, med högre löneökningar än tidigare år som följd. Däremot tror jag inte vi kommer se några reallöneökningar, alltså att lönen ökar mer än inflationen, som vi haft under väldigt många år. För skulle vi sträva efter att höja reallönerna skulle företagen få dyrare kostnader – med högre priser som äter upp lönehöjningarna. Då är vi inne i en pris- och lönespiral, och det vill de flesta undvika.

Vilket ansvar har facken för att inte driva på inflationen?

– Jag upplever att alla parter på arbetsmarknaden vill hålla sig till den svenska modellen där exportindustrin sätter lönemärket, alltså den siffra som övriga parter utgår ifrån. Denna modell kommer från Industriavtalet som slöts 1997, efter flera decennier av höga löneökningar med ännu högre inflation som ledde till att pengarnas köpkraft minskade. Syftet med industrinormeringen är att få stabilitet och ordning i lönebildningen. Det har vi haft sedan dess, och facket har ett ansvar att anpassa sig till avtalet.

Hög inflation med stigande priser – kommer inte löntagarna att kräva höjda löner?

– Självklart kommer många anställda att vilja ha kompensation i lönen när inflationen nu för med sig exempelvis höjda energi- och matvarupriser. Det känns i plånboken. Och facket vill förstås hjälpa sina medlemmar att få upp lönerna. Men alla parter som förhandlar känner till riskerna med kraftiga löneökningar för att följa inflationen – det blir en spiral som inte gynnar vare sig privatpersoner eller Sverige som land. Därför brukar alla parter, mer eller mindre motvilligt, i slutändan vara överens om att följa märket som sätts av industrin.

Vad händer om vi har hög inflation under en längre tid?

– Håller inflationen i sig under många år utan att reallönerna ökar får vi ett helt annat läge. Det är en svår utmaning, därför att lösningen inte är att springa efter inflationen. Produktiviteten har ju inte ökat, så om företagen ska betala högre löner måste de höja utgående priser. Det betyder att pris- och lönespiralen uppåt inte bryts utan i stället fortsätter att accelerera. Förhoppningen är att inflationen är tillfällig och på väg ner, något de flesta bedömare tror.

Hur kommer lönerna utvecklas den närmsta framtiden?

– Jag tror att vi kommer att se en tillfällig reallönesänkning under ett år, för att sedan återgå till en mer traditionell höjning. I och med att vi haft reallöneökningar under så pass lång tid har löntagarna fått det bättre för varje år. Det tyder på att det finns utrymme att bryta mönstret under ett år för att komma till rätta med inflationen.

Therese Johansson

Senaste nytt

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och läs om arbetsliv, lön, karriär och fackliga frågor – varje onsdag direkt i din inkorg.

Senaste nytt

Medlem sedan 1979: ”Kändes stort att strejka”

FACKLIGT Med 45 år i facket och en karriär inom soc...
16 juli, 2024

Integrationsprojekt fördubblas med nya medel – ”Ovär...

ARBETSMARKNAD Nema Problema stöttar utrikesfödda i arbet...
9 juli, 2024

Heike Erkers om nya lagen: ”En kioskvältare...

LAGSTIFTNING Hör förbundsordförande Heike Erkers kommen...
2 juli, 2024

Nya socialtjänstlagen presenterad – ”Äntligen!...

POLITIK Med krav på kunskap och förebyggande arbet...
2 juli, 2024


Läs även

Låginkomsttagares vård kostar mer – trots att de lev...

FORSKNING Redan från 20-årsåldern har personer med l...
24 april, 2024

Lönefrågor lockar nya medlemmar i Arvika

FACKLIGT Frågor om lön och friskvård lockar nya med...
12 april, 2024

Siffersatt avtal i hamn – 3,3 procent i löneökning

AVTAL Nytt kollektivavtal är klart och garantera...
28 mars, 2024

Avtalsrörelsen på upploppet – ”Intensiva förhandlingar”

KOLLEKTIVAVTAL En knäckfråga är om det ska bli en central...
26 mars, 2024