30 augusti, 2023

Arbetsförmedlingens generaldirektör till Migrationsverket

POLITIK Maria Mindhammar lämnar Arbetsförmedlingen och blir ny generaldirektör för Migrationsverket, uppger regeringen på en pressträff.

Maria Mindhammar blir ny generaldirektör för Migrationsverket. Hon kommer närmast från Arbetsförmedlingen. Foto: Eva Dalin

I dag, onsdag, meddelade regeringen att det blir Maria Mindhammar som tar över som ny generaldirektör för Migrationsverket. Hon kommer närmast från uppdraget som generaldirektör för Arbetsförmedlingen, och tillträder sin nya tjänst den 18 september.

– Maria Mindhammar har i sina tidigare uppdrag visat på mycket god förmåga att leda förändringsarbete och utveckla verksamheter på ett strategiskt, effektivt och rättssäkert sätt. Det är egenskaper som kommer att vara centrala i det arbete som Migrationsverket ska genomföra framöver. Jag är därför mycket glad att Maria Mindhammar vill ta sig an den viktiga rollen som generaldirektör för Migrationsverket, säger migrationsminister Maria Malmer Stenergard (M), i ett pressmeddelande.

Maria Mindhammar efterträder Mikael Ribbenvik, tidigare generaldirektör för Migrationsverket som satt på posten i sex år, till och med maj 2023 då hans förordnande gick ut.

Lars Lööw, för närvarande överdirektör för Arbetsförmedlingen, får rollen som vikarierande generaldirektör från och med den 18 september till dess att en ny generaldirektör och chef tillträder sin anställning.

– Maria Mindhammar har på ett förtjänstfullt sätt lett Arbetsförmedlingen genom den reformering av myndigheten som påbörjades under förra mandatperioden. Jag vill tacka henne för hennes insatser och önska lycka till i det nya uppdraget, säger arbetsmarknads- och integrationsminister Johan Pehrson (L), i ett pressmeddelande.

Therese Johansson

Senaste nytt

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och läs om arbetsliv, lön, karriär och fackliga frågor – varje onsdag direkt i din inkorg.

Senaste nytt

Facket kräver handledning för alla kuratorer – ”Har ...

FACKLIGT I Region Västerbotten arbetar många av vår...
18 april, 2024

Så ska du agera om Kommunal går ut i strejk

STREJKVARSEL Kommunal har varslat om strejk. Medlemmar ...
16 april, 2024

Nya löner på gång – så maxar du ökningen

LÖN Anställda i kommuner och regioner får 3,3 ...
16 april, 2024

Mer pengar till Kriminalvården och Sis i vårbudgeten

VÅRBUDGET Kriminalvården får ett tillskott på 1,4 mi...
15 april, 2024


Läs även

Rädda Barnen: Fokus på straff på bekostnad av barns ...

DEBATT "Vi ser en politisk vilja att förskju...
12 februari, 2024

Besked från regeringen: Sis läggs ner – ska göras om...

SIS ”Den myndighet vi i dag känner som Sis ska...
5 februari, 2024

Kritik mot att socialkonsulenter tas bort på Arbetsf...

ARBETSFÖRMEDLINGEN Arbetsförmedlingen planerar att plocka bor...
5 februari, 2024

Facket: Svårt klara uppdraget när Arbetsförmedlingen...

ARBETSFÖRMEDLING Ett hundratal anställda riskerar att bli a...
5 februari, 2024