Nya Akademikern om feedback

Sedd av 530

Akademikern. I nya numret av Akademikern har vi tema ”feedback”. Möt socionomen Kristina Eriksson som införde systematisk återkoppling på socialtjänsten i Sundbyberg. Vi har också träffat samhällsvetaren Måns Hanssen som berättar om sin resa till Mali och dessutom spanar vi in trenden att ge gamla titlar nya kläder.

Senast ändrad 10:01, 24 Okt 2017
Foto: Anna Simonsson .

När fick du genomtänkt och konstruktiv feedback på jobbet senast? Var det nyligen får jag säga grattis. Får du det dessutom regelbundet är du lyckligt lottad.

Återkoppling på den egna arbetsinsatsen är något som de flesta önskar. Att få veta vad vi gör bra och vad som kan utvecklas, och hur vårt arbete bidrar till att nå verksamhetens mål.

De flesta chefer pratar gärna om feedback och i snitt lägger de nästan halva sin arbetstid på att coacha medarbetarna – tror de. I verkligheten är det mellan 0 och 2 procent. Det visar forskning med över 500 chefer i både privat och offentlig sektor.

Men de finns de som redan nu bestämt sig för att satsa. I Akademikern nummer 5 2017 träffar vi enhetschefen Kristina Eriksson på socialtjänstens mottagningsenhet i Sundbyberg som byggt in en feedback-kultur i hela arbetsgruppen.

Vi besöker också Skanska som sett över återkopplingen till dem som kommer nya. Sedan i våras får alla nyanställda en fadder som under ett års tid ger kontinuerlig feedback på introduktionen.

I det här numret spanar vi också på trenden att ge gamla titlar nya kläder. Det arbetar allt färre tjänstemän i vårt land, däremot fler och fler tjänstepersoner. Vi träffar också samhällsvetaren som reser runt i världen för att stärka säkerhet och jämställdhet efter konflikter. På hemmaplan har vi pratat med några av dem som valt att göra motstånd mot nazismen.

Akademikern 5 2017 kommer i din brevlåda i dag också att bläddra i här.

Hör gärna av dig och berätta vad du tycker, skriv till chefred@akademikern.se. Tidningen är till för dig och vi vill att den ska kännas angelägen. För att lyckas med det behöver vi din feedback.

Trevlig läsning!

Åsa Bolmstedt

up 519