Hallå där Malin och Amanda som vann Personalvetar-SM!

Sedd av 182

Akademikern. Grattis Malin Rönnerman och Amanda Jakobsson, ni vann Personalvetar-SM tidigare i veckan, berätta om tävlingen!

Senast ändrad 08:34, 27 Nov 2017
Foto: Akademikerförbundet SSR och privat .
Malin Rönnerman och Amanda Jakobsson vann Personalvetar-SM med bidraget "Karriärstaden".

– Temat på tävlingen var digital HR så på tåget från Göteborg till Stockholm började vi spåna på idéer. Försvarsmakten höll i uppdraget och väl på plats inleddes dagen med föreläsningar för alla 19 lag, säger Amanda Jakobsson.
– Klockan 13.20 presenterades det case som vi skulle hitta en lösning på, caset var ”hur blir Försvarsmakten Sveriges mest attraktiva arbetsgivarvarumärke?”. Klockan 12.00 på natten skulle vi lämna in vår lösning, säger Malin Rönnerman.

Berätta om ert vinnarbidrag!

– Vi hade spånat på idéer och fastnat vid karriärmöjligheter. Därför la vi vårt fokus på att Försvarsmakten skulle behålla sin personal och kompetensutveckla den. Vi såg framför oss en virtuell stad som medarbetarna kunde gå runt i och hitta nya karriärvägar, säger Malin Rönnerman.

Hur funkar det?

– Medarbetaren registrerar sig med sin profil och CV och sedan går den runt i olika hus och titta på möjligheter i ”Karriärstaden”. På så sätt blir det tydligt var man är i dag och vart man kan gå, idén bygger på gamification och är tänkt att motivera den anställde till att gå vidare i sin karriär, säger Amanda Jakobsson.

Hur kändes det att vinna?

– Jättekul och överraskande. Det här var en väldigt bra erfarenhet som vi kommer att ta med oss till framtida arbetsplatser, just att hitta konkreta förslag och fånga åhörarnas intresse snabbt, säger Malin Rönnerman.

Ni pluggar sista terminen på personalvetarprogrammet vid Göteborgs universitet, vad händer sedan?

– Drömmen är att jobba med personalfrågor och vi är båda intresserade av digital HR, något som vi saknat i det program vi läst. Vi vill ha mer kunskap om det och vidareutveckla det digitala inom HR mer, säger Amanda Jakobsson och Malin Rönnerman. 

Text: Stina Loman, Akademikern. 

Läs mer:

Youtube: Se presentation på Karriärstaden

Akademikerförbundet SSR: Så funkar personalvetarnas mästerskap

up 534