Hallå där, Heike Erkers!

Sedd av 95

Akademikern. Du har blivit invald i Sacos presidium och för första gången har nu Akademikerförbundet SSR en representant där. Grattis, hur känns det?

Senast ändrad 15:08, 27 Nov 2017
Foto: Theresia Viska.

– Jag känner mig väldigt glad och hedrad över att ha fått förtroendet att vara andra vice ordförande för Saco. Självklart kommer jag att jobba för federationens bästa, vilket bland annat innebär att stärka Saco i framtiden och stärka våra akademikers roll på svensk arbetsmarknad.

Vad vill du bidra med på den här positionen?

– Jag vill bidra med min breda kunskap av arbetsmarknaden, vi inom Akademikerförbundet SSR har medlemmar i alla sektorer och bra kunskap om vad som händer på området. Dessutom vill jag jobba med ett öppet och bra klimat inom Saco där vi ska ha högt i tak. Vi är 23 förbund inom Saco och det är viktigt att vi har en välfungerande demokratiplattform och ett gott klimat där alla kan komma till tals.
– Jag kommer även att lyfta fram frågor som rör jämställdhet och diskriminering. Men framför allt vill jag belysa akademikers möjligheter att bidra med professionellt arbete och ett gott arbetsliv för alla. Många akademiker har i dag en tuff arbetsmiljö och får slita hårt för att få jobbet att gå ihop, det måste vi få en ändring på.

Du har ingått i Sacos styrelse sedan 2012, vad innebär det här för skillnad?

– Skillnaden är att jag nu har en formell position som förutsätter att jag är med och leder Saco framåt i de frågor som kongressen beslutat om. Jag är stolt över att Akademikerförbundet SSR har fått det här uppdraget.

Text: Stina Loman, Akademikern. 

up 246