4 september, 2015

Ohälsosam jobbstress granskas

Friska arbetsplatser förebygger stress. Det är budskapet i en EU-kampanj som rullas ut i 30 länder i dagarna. 2 000 svenska arbetsplatser ska inspekteras för att kontrollera hur de hanterar ohälsosam stress.

230616-tons-of-paperwork-working-late-concept

Sedan två år tillbaka är stress och psykiska påfrestningar den vanligaste formen av besvär på svenska arbetsplatser. Det visar den senaste rapporten från Arbetsmiljöverket där 16 000 svenskar tillfrågats om sina arbetsorsakade besvär.

– Utvecklingen är förstås oroande. Stressen innebär både många månaders sjukskrivning och stort lidande för den som drabbas, men den leder också till höga kostnader för arbetsgivare och samhället, säger Britt-Marie Henriksson, projektledare vid Arbetsmiljöverket. 

Psykosociala besvär är idag den vanligaste orsaken till sjukskrivning bland kvinnor i Sverige. Och problemet märks också på EU-nivå. Uppåt 50-60 procent av all frånvaro från arbetet tros kunna kopplas till just arbetsrelaterad stress, något som informationskampanjen som lanseras i dagarna tar fasta på.

Balans mellan krav och resurser

I dagarna skickar Arbetsmiljöverket ut information om arbetsrelaterad stress till 24 000 svenska arbetsgivare. Brevet innehåller information om hur man som arbetsgivare kan lära sig mer om hur man kan arbeta förebyggande med sådana frågor.  Det kan handla om allt ifrån höga krav, för många ärenden och bristande resurser till dåligt stöd från chefer och kollegor eller krånglande IT-system.

I mitten av oktober genomförs också omkring 2 000 arbetsplatsinspektioner med fokus på hur arbetsgivaren förebygger denna typ av problem. Främst handlar det om att se att det finns en balans mellan krav och resurser, säger Britt-Marie Henriksson.

– Förra året var det sex av tio som inte uppfyllde kraven. Arbetsgivarna behöver bryta ner och identifiera vilka typer av riskkällor som leder till stress just på deras arbetsplats och vad man ska vidta för åtgärder. Men man får inte glömma att följa upp effekterna av dessa åtgärder så att man inte hela tiden börjar om på nytt, säger Britt-Marie Henriksson.

Särskild tillsyn

I årets granskning inspekteras ett antal nya branscher, däribland juridisk och ekonomisk konsultverksamhet, kommunikations- och informationsbranschen samt öppenvården. I fjol inspekterades bland andra hotell-, restaurang- och transportbranschen samt förskolor.

Resultaten av årets inspektioner kommer att presenteras den 23 oktober vid Arbetsmiljöriksdagen i Stockholm. Höstens inspektioner är dock inte de enda som görs. I april inledde Arbetsmiljöverket en särskild granskning av utvalda socialkontor. Insatsen kommer så småningom att följas upp av en nationell tillsyn.

Ylva Mossing

Akademikern

Missa inget!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och håll dig uppdaterad om aktuellt från Akademikern.

Senaste nytt

Skarp kritik mot regeringens LVU-förslag: ”Ful...

SOCIALT ARBETE Akademikerförbundet SSR sågar regeringens ...
30 november, 2023

På väg utför med tilliten bland unga?

SPANING Unga litar mindre på varandra i dag än tid...
28 november, 2023

Avtalsrörelsen är igång – lön och kompetensfrågor i ...

AVTALSRÖRELSE Akademikerförbundet SSR:s avtalsråd för ko...
27 november, 2023

Så undviker du teknikstress på jobbet

ARBETSMILJÖ AI och andra verktyg ska effektivisera job...
23 november, 2023


Läs även

De vände utvecklingen – nu lockas ny personal till S...

Sis Efter många anmälningar och stora brister ...
22 november, 2023

Dubbla roller för HR

REPORTAGE HR måste ta till sig den nya tekniken, men...
20 november, 2023

Kräver förhandling med alla kommuner i Skåne – oro f...

KOMPETENSFÖRSÖRJNING Facket befarar att både arbetsmiljön och s...
17 november, 2023

Sis-chefen: ”Lokalerna inte anpassade för vår verksa...

SIS Mer ändamålsenliga lokaler hade gett störr...
17 november, 2023