29 juli, 2015

Lättare att vara öppen på jobbet

Det har blivit lättare att vara öppen som hbtq-person på jobbet, enligt en ny undersökning. Men också hat och motsättningar har blivit öppnare, sade en panel av fackliga företrädare under Stockholm Pride.

2251505-gay-couple

Foto: mostphotos

LO presenterade på tisdagen en uppföljning på en fyra år gammal Novus-undersökning om möjligheten att vara öppen på jobbet. Mellan 1 000 och 1 300 personer – dock inte enbart hbtq-personer – deltog i de båda undersökningarna.

I dag anser två av tre att det går att vara öppen med sexuell läggning och könsöverskridande identitet i arbetslivet. Både LO, TCO och Saco har ökat sina andelar med nästan tio procent jämfört med 2011. De som inte är medlemmar av facket anser att det är lättare att vara öppen i arbetslivet.

Knappt en av fem upplever att arbetskamraterna har fördomar mot hbtq-personer, och inom Saco säger hälften av de tillfrågade att de skulle säga till om någon drog ett skämt på hbtq-personers bekostnad.

Hårdare klimat

Men samtidigt som attityderna generellt sett har förbättrats har också klimatet hårdnat – särskilt i sociala medier, påpekade Kommunals ordförande Anneli Nordström.

– Hatet har blivit hårdare och mer uttalat och öppet samtidigt som hbtq-rörelsen flyttat fram sina positioner. Vi lever i ett land där man uttalat att man vill vara ett föregångsland när det gäller värderingar kring hbtq-frågor och människorätt. Så jag tycker inte vi har anledning att slå oss för bröstet.

Hon fick medhåll från LO:s förste vice ordförande Tomas Baudin.

– Hatet växer när någon avviker från normen. Till viss mån har det att göra med sociala medier där man kan mobilisera hatet tydligare än det varit förut.

Fackligt arbete

Per-Olof Sjöö, ordförande i GSfacken, sade att han ser att acceptansen ökar men att det krävs att man ständigt jobbar med attityder på arbetsplatser.

– Det går åt rätt håll. Samtidigt ökar motsättningarna och det finns krafter som vill att dessa motsättningar ska blottläggas.

Alla tre underströk att det är en grundläggande del av det fackliga arbetet att jobba för alla människors lika värde, och att hbtq-personers rättigheter inte får åsidosättas. Enligt undersökningen vet de flesta tillfrågade i dag att facket kan hjälpa den som blivit utsatt för trakasserier eller diskriminering. Dock är det färre som vet hur eller vem man ska vända sig till.

Hälften av de tillfrågade i undersökningen uppger att deras arbetsplats har en likabehandlingsplan. Det är dock en tredjedel som inte vet om arbetsplatsen har någon plan. En av fyra vet inte om det finns någon handlingsplan för diskriminering och trakasserier. Få uppger också att det ingår frågor om trakasserier på grund av sexuell läggning och identitet i arbetsmiljöronden.

Tobias Baudin sade att det är viktigt att lyfta frågan om de så kallade tysta arbetsmarknaderna, där visstidsanställda kan avskräckas från att säga ifrån av rädsla för att förlora jobb.

– Vi har fått tillbaka daglönare. I dag står ungdomar med mobilen i handen, livrädda att missa ett sms om jobb. Då får man tystare arbetsplatser och det skapar inte ett öppet klimat. 

Ylva Mossing

Akademikern

Missa inget!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och håll dig uppdaterad om aktuellt från Akademikern.

Senaste nytt

Skarp kritik mot regeringens LVU-förslag: ”Ful...

SOCIALT ARBETE Akademikerförbundet SSR sågar regeringens ...
30 november, 2023

På väg utför med tilliten bland unga?

SPANING Unga litar mindre på varandra i dag än tid...
28 november, 2023

Avtalsrörelsen är igång – lön och kompetensfrågor i ...

AVTALSRÖRELSE Akademikerförbundet SSR:s avtalsråd för ko...
27 november, 2023

Så undviker du teknikstress på jobbet

ARBETSMILJÖ AI och andra verktyg ska effektivisera job...
23 november, 2023


Läs även

De vände utvecklingen – nu lockas ny personal till S...

Sis Efter många anmälningar och stora brister ...
22 november, 2023

Dubbla roller för HR

REPORTAGE HR måste ta till sig den nya tekniken, men...
20 november, 2023

Kräver förhandling med alla kommuner i Skåne – oro f...

KOMPETENSFÖRSÖRJNING Facket befarar att både arbetsmiljön och s...
17 november, 2023

Sis-chefen: ”Lokalerna inte anpassade för vår verksa...

SIS Mer ändamålsenliga lokaler hade gett störr...
17 november, 2023