13 oktober, 2022

Kompetensbristen i fokus på HR-dagarna

HR Bristen på kompetens börjar bli akut för flera företag och det krävs mycket HR-inspiration, konstaterades i ett panelsamtal på den första av årets två HR-dagar.

I den första panelen på HR-dagarna: Viva Fahlén, Kajsa Asplund, Amad Raja och Jacob Bergdahl. Moderator Siri Wikander (längst till vänster).

Foto: Annika Clemens

Att hitta rätt personal och att behålla den blir allt svårare i många branscher. Det första spåret på årets HR-dagar som hålls som hybridevent, digitalt och på plats i Stockholm, handlade om hur man skapar en attraktiv arbetsplats som lockar personal. Bristen på kompetens har blivit mer akut, berättade exempelvis Amad Raja, chef för kompetensförsörjning vid Västsvenska handelskammaren.

Jag har jobbat här i åtta år och utmaningen är densamma. Det största hindret för tillväxt är kompetensförsörjning. Men nu är det mer ”sense of urgency”, konsekvenserna av att inte hitta kompetens börjar verkligen kännas nu, sade han.

 För ett antal medlemmar är det just nu en överlevnadsfråga.

Ett stort företag som försöker lösa kompetensen internt är Ica. Viva Fahlén och Petra Albuschus från Ica gruppen berättade om arbetet mot att bli självförsörjande på kompetens genom medarbetardrivet lärande. De satsar på såväl uppskilling som reskilling.

Det är viktigt att förstå alla medarbetares olika behov. Det finns många olika grupperingar och vi måste bygga lösningar som möter deras situation, sade Petra Albuschus.

Men för mindre företag är utbildning kostsamt, i synnerhet om risken finns att den personal som utbildas internt sedan lämnar och går vidare. Men att samarbeta med konkurrenter när det gäller utbildning är ett nytt sätt att satsa på lärande utan lika stora kostnader och med mindre risker.

  Det finns de som samarbetar med konkurrenter om personal, särskilt när det gäller utbildning, sade Amad Raja.

Samtidigt som det är svårt att hitta rätt kompetens på många arbetsplatser, finns också många kompetenta personer som inte får jobb, berättade Kajsa Asplund, psykolog och doktor i företagsekonomi vid Handelshögskolan.

 Det är inte alla kandidaters marknad, det är vissa kandidaters marknad.

För den som inte har erfarenhet är det svårt att slå sig in på arbetsmarknaden.

 Det finns horder av supermotiverade kandidater, men de hittar inget jobb, hur kan vi ta in dem till våra arbetsplatser?

Hon berättade vidare om flera orsaker till att medarbetare väljer att lämna en arbetsplats, men konstaterade att en av de viktigaste orsakerna är bristen på utvecklingsmöjligheter.

Satsning på personlig utveckling på arbetsplatser är ett sätt att få ner personalomsättningen. Det finns en rad aktiviteter du kan göra, till exempel låta människor rotera på arbetsplatsen eller låta medarbetare vikariera för sin chef.

Kompetensbristen leder många gånger till att konsulter måste anlitas för att fylla hål. Något som påverkar kvaliteten i verksamheten.

 Vi vill inte ha så mycket konsulter som vi har, konstaterade Viva Fahlén på Ica gruppen.

 Det är en jätteutmaning, det skapar problem för kvaliteten och kunskapsöverföring. Här behövs mycket HR-inspiration, sade Kajsa Asplund.

Per Schlingmann och Kjell A Nordström, författare till boken Momentum, som har spanat in i framtiden berättade om framtida chefer i en värld som förändras och där fler är otrygga. De beskrev den flytande rädslan, där många känner en oviss oro för att något, oklart vad, kommer att hända. Då behövs ett ledarskap som kan kommunicera och skapa en berättelse. Där, konstaterade de, har HR-personal en framtida roll.

 Det nya ledarskapet, med HR i spetsen, behöver bygga en kultur och en berättelse. Ni kommer nog att vara de högsta cheferna snart.

Annika Clemens

Senaste nytt

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och läs om arbetsliv, lön, karriär och fackliga frågor – varje onsdag direkt i din inkorg.

Senaste nytt

Grupperna som har svårare att komma in på arbetsmark...

ARBETSMARKNAD Vissa får lättare jobb än andra. Nu uppman...
23 februari, 2024

Ett jobb öppnar dörrar – men vem vill släppa in en a...

ANALYS Ett arbete kan vara vägen bort från krimin...
21 februari, 2024

Ny rapport: Ökande ojämlikhet medför risker för hela...

EKONOMI ✓ Den ekonomiska ojämlikheten ökar. ✓ Risk...
21 februari, 2024

Hon fick omställningsstudiestöd – ”Mitt jobb kräver ...

UTBILDNING Över 61 000 personer har sökt omställnings...
20 februari, 2024


Läs även

Chill chef

PORTRÄTT Släpp kontrollen lite. Det är en av Martin...
23 augusti, 2023

Fler utrikes födda mobbade på jobbet

ARBETSMILJÖ Mobbning på jobbet drabbar i högre utsträc...
17 augusti, 2023

Tillbaka på jobbet – så kan HR stötta kollegornas co...

HR Känns det tungt att kicka i gång hösttermi...
15 augusti, 2023

Helsingborg inför robot som personalstöd

HR Helsingborgs stad hoppar på AI-tåget och s...
9 augusti, 2023