7 februari, 2023

Hur påverkas arbetsmiljön av att jobba med AI?

HR Intelligent automatisering, som till exempel artificiell intelligens, AI, och maskininlärning får allt större betydelse för HR-arbetet. Hur påverkar det HR-anställdas arbetsmiljö? Det vill två forskare vid Mälardalens universitet i Västerås titta närmare på.

Eva Lindell och Anna Launberg är forskarkollegor vid Mälardalens universitet i Västerås.

Foto: Jonas Bilberg

– Vi har länge pratat om att AI kommer påverka framtidens arbetsmarknad. Men så är det inte längre. Det är något som händer just nu, säger Eva Lindell som leder forskningsprojektet och själv har en bakgrund som HR-anställd inom offentlig sektor.

Intelligenta system används idag bland annat vid rekrytering för att minska risken att fördomar och stereotyper spelar in när lämpliga kandidater ska väljas ut. Men studier visar att sådana system inte heller är fördomsfria. De är också byggda av människor, förklarar hon.

Eva Lindell och forskarkollegan Anna Launberg från Mälardalens universitet har nyligen tilldelats fem miljoner kronor från Afa försäkring för att forska om Intelligent automatisering av mellanmänskliga relationer i HR-arbetet.

Under de närmaste tre åren ska de intervjua HR-medarbetare och chefer, göra observationsstudier på arbetsplatser samt göra en medieöversikt, se vad som skrivs om ämnet och vilka bilder av AI som målas upp i branschmedia.

De vill genom studien nyansera både de dystopiska berättelserna om att robotarna tar över jobben och de utopiska om fantastiska resultat, förklarar Eva Lindell. Hon tror att intelligent automatisering kan effektivisera HR-arbetet på många sätt, men också att det kan skapa nya arbetsmiljöproblem.

– Många som jobbar inom HR upplever stress. Det kan påverkas genom införandet av ny teknik, säger hon och fortsätter:

– Vi behöver veta mer om de etiska dimensionerna av införandet av intelligent automatisering i organisationer och vilka konsekvenser användningen får.

Forskarduon hoppas att deras forskning ska mynna ut i utbildningsmaterial och en checklista över vad HR-medarbetare och chefer bör tänka på när organisationer inför nya digitala system.

Eva Lindell och Anna Launbergs forskningsprojekt är ett av totalt nio som nyligen tilldelats 38 miljoner kronor från AFA försäkring för att forska om AI på svenska arbetsplatser.

Stefan Karlsson

Senaste nytt

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och läs om arbetsliv, lön, karriär och fackliga frågor – varje onsdag direkt i din inkorg.

Senaste nytt

Grupperna som har svårare att komma in på arbetsmark...

ARBETSMARKNAD Vissa får lättare jobb än andra. Nu uppman...
23 februari, 2024

Ett jobb öppnar dörrar – men vem vill släppa in en a...

ANALYS Ett arbete kan vara vägen bort från krimin...
21 februari, 2024

Ny rapport: Ökande ojämlikhet medför risker för hela...

EKONOMI ✓ Den ekonomiska ojämlikheten ökar. ✓ Risk...
21 februari, 2024

Hon fick omställningsstudiestöd – ”Mitt jobb kräver ...

UTBILDNING Över 61 000 personer har sökt omställnings...
20 februari, 2024


Läs även

Akademikerförbundet SSR JO-anmäler Gällivare kommun

ARBETSRÄTT Enligt förbundet ska Gällivare kommun ha f...
24 januari, 2024

Protester mot bortplockad friskvårdstimme

FRISKVÅRD Nästan samtliga anställda inom Stockholms ...
23 januari, 2024

Skvallra mer på jobbet (på rätt sätt!)

SPANING Försöker du undvika skvaller på jobbet? Sl...
8 januari, 2024

Året som gått i Akademikern

AKADEMIKERN Vad minns du från året som gått? En titt i...
22 december, 2023