27 mars, 2023

Forskaren: ”Fackförbunden avgörande för en rättvis klimatomställning”

HÅLLBARHET FN:s senaste IPCC-rapport beskrivs som en brutal väckarklocka. För att mobilisera klimatarbetet bjuds nu ledarna för Sveriges fackförbund in till en hållbarhetsutbildning med fokus på möjligheterna att skapa medlemsnytta genom att driva en rättvis klimatomställning.

Lisen Schultz, forskare vid Stockholm Resilience Centre och ansvarig för fackens hållbarhetsutbildning.

Lisen Schultz, forskare vid Stockholm Resilience Centre och ansvarig för fackens hållbarhetsutbildning. Foto: E-L. Jansson/Azote Library.

Stockholm Resilience Centre vid Stockholms universitet är en internationell forskningsenhet inriktad på hållbar utveckling. I fem år har de utbildat företagsledare i hållbarhet, och nu är det dags att bjuda in fackförbunden till spetsutbildningen.

– Det räcker inte att näringslivet utbildas och engageras, kompetensen måste även ut till fackförbunden och arbetstagarna. Det är bara när vi jobbar tillsammans som vi har en chans att vända utvecklingen. Facket är en samlande kraft och helt avgörande för en framgångsrik och rättvis klimatomställning, säger Lisen Schultz, forskare på Stockholm Resilience Centre och ansvarig för utbildningen.

En första omgång ska ges under hösten 2023 och nära hälften av fackförbundens ordföranden har redan anmält intresse. Huruvida Akademikerförbundet SSR kommer att delta i hållbarhetsutbildningen är dock fortfarande inte klart.

På agendan står diskussioner, workshops och föreläsningar av internationellt erkända forskare och experter som ska ge deltagarna en djupare förståelse för både klimatutmaningen och klimatomställningen. Under hela utbildningen ligger fokus på fackens möjligheter att skapa medlemsnytta genom att driva en rättvis klimatomställning.

– Det är dock viktigt att kunskapen och kompetensen inte stannar hos fackledarna, utan att den sprids vidare i organisationerna. Därför har vi tagit fram ett kursmaterial som ska stödja medlemmarna i att själva driva frågan vidare ute på arbetsplatserna och i samhället som helhet, säger Lisen Schultz och fortsätter:

– Hur jobbar man för att ta vara på den kompetens som finns i organisationen när vi gör skiftet? Det handlar om att få med sig medarbetarna när verksamheterna ställer om, så att vi jobbar för i stället för mot klimatet. Det är vägen framåt för alla verksamheter som vill vara konkurrenskraftiga i framtiden.

Tidigare i veckan släpptes FN:s klimatpanel IPCC sin klimatrapport som denna gång har en allvarligare ton än tidigare. Man varnar för att utsläppen fortsätter att öka och att det kommer att bli svårt att nå målet att begränsa den globala uppvärmningen till 1,5 grader. Men det går fortfarande att vända utvecklingen, och klimatåtgärder gåt ofta hand i hand med ökad välfärd, enligt rapporten. Stockholm Resilience Centres utbildning tar avstamp i den senaste forskningen om planetens gränser, mänsklighetens växande behov och de stora skiften som är att vänta.

– Vi gör för lite och kanske inte rätt saker. Därför känns det väldigt viktigt med kraftsamlingen vi nu mobiliserar. Det här är en fråga som inte kan drivas av några få, den måste drivas av alla. Det hoppas vi åstadkomma med den här satsningen.

Therese Johansson

Missa inget!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och håll dig uppdaterad om aktuellt från Akademikern.

Senaste nytt

Skarp kritik mot regeringens LVU-förslag: ”Ful...

SOCIALT ARBETE Akademikerförbundet SSR sågar regeringens ...
30 november, 2023

På väg utför med tilliten bland unga?

SPANING Unga litar mindre på varandra i dag än tid...
28 november, 2023

Avtalsrörelsen är igång – lön och kompetensfrågor i ...

AVTALSRÖRELSE Akademikerförbundet SSR:s avtalsråd för ko...
27 november, 2023

Så undviker du teknikstress på jobbet

ARBETSMILJÖ AI och andra verktyg ska effektivisera job...
23 november, 2023


Läs även

”Aldrig funnits så stora möjligheter till över...

FORSKNING Kontrollen över arbetstiden blir alltmer d...
24 oktober, 2023

Nära klientkontakt försvårade förändring på Arbetsfö...

FORSKNING Mänskliga relationer bidrog till en tuffar...
23 oktober, 2023

Stärk organisationen i oroliga tider – 5 konkreta tips

HR AI-hot, klimathot och fler konflikter i vä...
19 oktober, 2023

Perspektiv på skuldproblem i ny fotobok

FORSKNING I en ny fotobok visualiserar forskaren och...
28 augusti, 2023