13 februari, 2019

Ett steg närmare jämställda löner – men fortfarande långt kvar

Efter klockan 16:06 i dag jobbar kvinnor gratis medan män fortsätter att få betalt. Det visar den senaste lönestatistiken från Medlingsinstitutet. I dag hölls en stor manifestation i Stockholm för att uppmärksamma löneskillnaderna.

1606_foto2_nilssebastianphotography

Manifestationen ”Lön hela dagen” hölls på Segels torg i Stockholm. Foto: Nils & Sebastian Photography

För sjunde året i rad arrangerades i dag manifestationen ”Lön hela dagen” på Segels torg i Stockholm i syfte att sätta press på regering och arbetsgivare i frågan om jämställda löner.

Vid lunchtid ställde sig alla deltagare i en formation för att bilda det klockslag på dagen då kvinnor inte längre får betalt för sitt arbete: 16:06. Tidpunkten är baserat på 2018 års lönestatistik från Medlingsinstitutet som visar en löneskillnad på 11,3 procent mellan kvinnor och män. Det innebär att en kvinna i genomsnitt tjänar 48 000 kronor mindre per år.

På plats för att tala vid manifestationen var jämställdhetsminister Åsa Lindhagen. 

– Löneskillnaderna rör sig om flera miljoner om man tittar på livsinkomster, sa hon under sitt tal.

Bakom manifestationen står rörelsen "Lön hela dagen" som initierats av Sveriges kvinnolobby tillsammans med en rad andra organisationer, partipolitiska kvinnoförbund och fackliga organisationer, däribland Akademikerförbundet SSR, där ombudsman Maja Rajs är representant för arbetet. 

– Manifestationen är en viktig del i att uppmärksamma problemet. Att jämställdhetsministern medverkade tyder på att det vi gör har effekt, säger Maja Rajs. 

Hon tycker däremot inte att utvecklingen mot jämställda löner går tillräckligt snabbt. Förra årets statistik visade en löneskillnad på 12 procent mellan kvinnor och män, vilket innebar att kvinnor då arbetade gratis efter kl.16:02 varje dag. Den senaste statistiken innebär en förskjutning i tid med fyra minuter.  

– Utvecklingen har gått lite snabbare i år än vad den har gjort tidigare, men jag är inte nöjd. Det är klart att problemet inte kan lösas över en dag, men det måste gå snabbare, säger hon. 

För att ytterligare sätta press på regering och arbetsgivare har nätverket, i samband med manifestationen, skrivit en debattartikel på Aftonbladet.se där de ställer fyra raka krav på regering och arbetsgivare i syftet att uppnå målet om lika lön för lika och likvärdigt arbete.

– Våra krav är att tillsynen över de årliga lönekartläggningarna måste skärpas, att vi måste få mer jämställda uttag ur föräldraförsäkringen, tryggare anställningsformer och heltidsarbete som norm samt att såväl makthavare som arbetsmarknadens parter måste jobba aktivt för att bryta den strukturella värdediskrimineringen, säger Maja Rajs.  

Sedan den första manifestationen arrangerades för sju år sedan har klockslaget då kvinnor inte längre får betalt för sitt arbete förskjutits med totalt 15 minuter. Med den tankten kommer det att ta 25 år innan Sverige har jämställda löner.

– Vi kräver en snabbare utveckling än så och kommer inte att ge oss förrän tidpunkten är 17:00, säger Maja Rajs.  

Malin Letser

Senaste nytt

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och läs om arbetsliv, lön, karriär och fackliga frågor – varje onsdag direkt i din inkorg.

Senaste nytt

Sveriges skolkuratorers förening: Skolkuratorns uppd...

DEBATT En skolkurator måste kunna möta elever i e...
20 juni, 2024

Efter West Pride: ”Fackets roll är viktigare än någo...

PRIDE Fördomar mot hbtqi-personer legitimeras al...
18 juni, 2024

Kriminella ligor skulle stoppas med hemliga kontroller

REPORTAGE Facket hade rätt: Bakgrundskontrollerna so...
18 juni, 2024

Simon Vinge: ”Jag saknar EU-politik på hemmapl...

EU-VALET Mycket tyder på att de omvälvande förändri...
17 juni, 2024


Läs även

Lönefrågor lockar nya medlemmar i Arvika

FACKLIGT Frågor om lön och friskvård lockar nya med...
12 april, 2024

Siffersatt avtal i hamn – 3,3 procent i löneökning

AVTAL Nytt kollektivavtal är klart och garantera...
28 mars, 2024

Hög personalomsättning bland HR – ”Bekymmersam...

HR Personalomsättningen skenar bland HR-speci...
19 mars, 2024

Stort tryck på lön i årets avtalsrörelse

KOLLEKTIVAVTAL Reallöneökningar och karriärvägar viktigas...
26 februari, 2024