7 december, 2022

Distansarbete löser livspusslet – men många jobbar fast de är sjuka

ARBETSMILJÖ Nio av tio uppger att de kan göra ett bra jobb från distans. Samtidigt har många för mycket på jobbet och arbetar trots att de är sjuka. Det visar Arbetsmiljöverkets rapport för 2021.

9 av 10 uppger att de kan göra ett bra jobb från distans. Samtidigt har många för mycket på jobbet och arbetar trots att de är sjuka. Det visar Arbetsmiljöverkets rapport för 2021.

Arbetsmiljöverkets rapport för 2021 har släppts. Nytt för i år är att man har undersökt arbetsmiljön kopplat till distansarbete.

Rapporten beskriver hur befolkningen upplever sin arbetsmiljö, och nytt för i år är att man har undersökt skrivbordsarbete som utförs på distans. Så många som nio av tio med ett skrivbordsarbete uppger att de kan göra ett bra jobb från hemmet, fritidshuset eller annan hemmiljö.

– Det är en utmaning för många att få ihop livspusslet, särskilt för småbarnsföräldrar. Distansarbete har blivit en del av den moderna arbetsmarknaden och kan bidra till ett hållbart arbetsliv och högre livskvalitet om rätt förutsättningar ges, säger Erna Zelmin, generaldirektör på Arbetsmiljöverket i ett pressmeddelande.

En utmaning i distansarbetet är dock ergonomin, visar undersökningen. 80 procent av de tillfrågade som arbetar i kontorsmiljö har tillgång till höj- och sänkbart skrivbord. Däremot är det endast 40 procent som har möjlighet att växla mellan sittande och stående arbetsställning i hemmet vid distansarbete.

– Det här är en av distansarbetets stora utmaningar. Arbetsgivaren är alltid ansvarig för att medarbetaren har en god arbetsmiljö oavsett var arbetet utförs. Om det inte går att säkerställa arbetsmiljön i exempelvis medarbetarens hem ska arbetsuppgifterna inte utföras därifrån, i stället är det den ordinarie arbetsplatsen som gäller, säger Erna Zelmin.

Samtidigt som många upplever att distansarbete kan bidra till ett hållbart arbetsliv har drygt sex av tio tillfrågade någon gång under de senaste tolv månaderna arbetat trots att de varit sjuka. Några av de vanligaste förklaringarna är att man inte vill belasta sina kollegor, att det inte finns någon annan som kan utföra uppgifterna eller att man inte har råd att vara sjuk.

– Arbetsgivaren har det yttersta ansvaret för hur arbetet organiseras och för att göra det mindre sårbart om något oförutsägbart händer, exempelvis vid en sjukskrivning av en medarbetare. Det ansvaret gäller oavsett om arbetsuppgifterna sker på distans eller på den fysiska arbetsplatsen, säger Erna Zelmin.

Undersökningen visar också att mer än hälften av de tillfrågade, drygt 60 procent, uppger att de har för mycket att göra på arbetet. Andelen som uppger alldeles för mycket att göra är högre bland de som knappt alls arbetar hemifrån medan de som helt eller nästan helt arbetar hemifrån har lägst andel, 24 respektive 15 procent.

Therese Johansson

Senaste nytt

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och läs om arbetsliv, lön, karriär och fackliga frågor – varje onsdag direkt i din inkorg.

Senaste nytt

Mer pengar till Kriminalvården och Sis i vårbudgeten

VÅRBUDGET Kriminalvården får ett tillskott på 1,4 mi...
15 april, 2024

Fackliga kollegorna i fängelse – ”Det är nog värst f...

MÄNSKLIGA RÄTTIGHETER Maryia Taradzetskaya befann sig i Berlin f...
15 april, 2024

Lönefrågor lockar nya medlemmar i Arvika

FACKLIGT Frågor om lön och friskvård lockar nya med...
12 april, 2024

Debatt: När vi hyllar arbetet trampar vi på de arbet...

DEBATT Jacob Oredsson, hälso- och sjukvårdskurato...
11 april, 2024


Läs även

Så kan kollegor förebygga sexköp

ARBETSMILJÖ Sexköpare oroar sig ofta för de sociala ko...
11 mars, 2024

Förhandlar i eget namn – för medlemmarnas skull

FACKLIGT Lokalföreningen i Göteborgs stad har lämna...
29 februari, 2024

Stort tryck på lön i årets avtalsrörelse

KOLLEKTIVAVTAL Reallöneökningar och karriärvägar viktigas...
26 februari, 2024

Sis i limbo – ”Klart att det väcker frågor”

SIS Sis ska göras om från grunden – hur påverk...
19 februari, 2024