7 december, 2022

Distansarbete löser livspusslet – men många jobbar fast de är sjuka

ARBETSMILJÖ Nio av tio uppger att de kan göra ett bra jobb från distans. Samtidigt har många för mycket på jobbet och arbetar trots att de är sjuka. Det visar Arbetsmiljöverkets rapport för 2021.

9 av 10 uppger att de kan göra ett bra jobb från distans. Samtidigt har många för mycket på jobbet och arbetar trots att de är sjuka. Det visar Arbetsmiljöverkets rapport för 2021.

Arbetsmiljöverkets rapport för 2021 har släppts. Nytt för i år är att man har undersökt arbetsmiljön kopplat till distansarbete.

Rapporten beskriver hur befolkningen upplever sin arbetsmiljö, och nytt för i år är att man har undersökt skrivbordsarbete som utförs på distans. Så många som nio av tio med ett skrivbordsarbete uppger att de kan göra ett bra jobb från hemmet, fritidshuset eller annan hemmiljö.

– Det är en utmaning för många att få ihop livspusslet, särskilt för småbarnsföräldrar. Distansarbete har blivit en del av den moderna arbetsmarknaden och kan bidra till ett hållbart arbetsliv och högre livskvalitet om rätt förutsättningar ges, säger Erna Zelmin, generaldirektör på Arbetsmiljöverket i ett pressmeddelande.

En utmaning i distansarbetet är dock ergonomin, visar undersökningen. 80 procent av de tillfrågade som arbetar i kontorsmiljö har tillgång till höj- och sänkbart skrivbord. Däremot är det endast 40 procent som har möjlighet att växla mellan sittande och stående arbetsställning i hemmet vid distansarbete.

– Det här är en av distansarbetets stora utmaningar. Arbetsgivaren är alltid ansvarig för att medarbetaren har en god arbetsmiljö oavsett var arbetet utförs. Om det inte går att säkerställa arbetsmiljön i exempelvis medarbetarens hem ska arbetsuppgifterna inte utföras därifrån, i stället är det den ordinarie arbetsplatsen som gäller, säger Erna Zelmin.

Samtidigt som många upplever att distansarbete kan bidra till ett hållbart arbetsliv har drygt sex av tio tillfrågade någon gång under de senaste tolv månaderna arbetat trots att de varit sjuka. Några av de vanligaste förklaringarna är att man inte vill belasta sina kollegor, att det inte finns någon annan som kan utföra uppgifterna eller att man inte har råd att vara sjuk.

– Arbetsgivaren har det yttersta ansvaret för hur arbetet organiseras och för att göra det mindre sårbart om något oförutsägbart händer, exempelvis vid en sjukskrivning av en medarbetare. Det ansvaret gäller oavsett om arbetsuppgifterna sker på distans eller på den fysiska arbetsplatsen, säger Erna Zelmin.

Undersökningen visar också att mer än hälften av de tillfrågade, drygt 60 procent, uppger att de har för mycket att göra på arbetet. Andelen som uppger alldeles för mycket att göra är högre bland de som knappt alls arbetar hemifrån medan de som helt eller nästan helt arbetar hemifrån har lägst andel, 24 respektive 15 procent.

Therese Johansson

Missa inget!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och håll dig uppdaterad om aktuellt från Akademikern.

Senaste nytt

Stöd när AI ska införas på jobbet – ny skrift tipsar...

ARTIFICIELL INTELLIGENS Vad bör du som fackligt engagerad tänka på...
3 oktober, 2023

”Jag ser AI som ett arbetsredskap”

AI Socialtjänsten i Linköping vill ta hjälp a...
3 oktober, 2023

Krönika: "AI kommer att förändra våra jobb"

AI Tillsätt en algoritmombudsman och ett rege...
2 oktober, 2023

Debatt: Inse värdet av sociologer och beteendevetare...

DEBATT Sociologer och beteendevetare underskattas...
28 september, 2023


Läs även

AI förändrar arbetslivet i grunden

ARTIFICIELL INTELLIGENS AI kan underlätta jobbet för många. Men va...
26 september, 2023

Facket: Kritiken mot Samhall befogad

ARBETSMILJÖ Samhall fick skarp kritik i en granskning ...
14 september, 2023

Varning för vobbträsket

ARBETSMILJÖ Vobb i stället för vabb ökar. Till glädje ...
13 september, 2023

Nytt råd för mänskliga rättigheter – ”Vi måste tala ...

LIKABEHANDLING Marie Cham, ombudsman på Akademikerförbund...
11 september, 2023