Socialt arbete

Akademikern
Foto: privat. Cecilia Wagneryd är metodstödjare i Borlänge kommun och har projektlett arbetet med nya häftet "Välkommen till oss".

Presenterar ny metod på världskonferens i Dublin

Socialförvaltningen i Borlänge kommun har tagit fram en ny broschyr för barn som ska familjehemsplaceras. Nu åker socialsekreteraren Cecilia Wagneryd på världskonferens i Dublin för att sprida metoden.
Akademikern
Akademikern
Regeringens satsning på den sociala barn- och ungdomsvården har utvärderats. Den visar att flera socialsekreterare anställts och att personalen känner sig mindre stressad, samtidigt finns en oro inför framtiden.
Akademikern
Akademikern
Nu lanseras snabbspåren för nyanlända akademiker med examen inom socialt arbete och samhällsvetenskap. ”Det är min sista chans att få ett jobb inom socialt arbete”, säger studenten Rusul Ayad Mohammad.
Nyhet
Akademikern
KONGRESS 2018. Akademikerförbundet SSR:s kongress har precis avslutats. Vi frågade fyra deltagare vad de tar med sig hem från kongressen.
Akademikern
Akademikern
Foto: Stina Loman. Heike Erkers, Akademikerförbundet SSR:s ordförande, och Lena Nitz, ordförande för Polisförbundet, inledde sitt nya samarbete med ett besök på Framtid Stockholm i Järva.

Nytt samarbete med Polisförbundet

Nu ska fler goda exempel spridas på hur socialtjänst och polis jobbar tillsammans. Akademikerförbundet SSR och Polisförbundet har inlett ett samarbete för att lyfta det brottsförebyggande arbetet.
Akademikern
Akademikern
Arbetssituationen för socialsekreterare är fortsatt tuff, men det finns ljuspunkter när det gäller arbetsbelastningen. Det visar en färsk Novus-undersökning från Akademikerförbundet SSR.
Akademikern
Akademikern
Foto: SKÄRMDUMP FRÅN REGERINGENS LIVESÄNDNING. Margareta Winberg och Lena Hallengren vid dagens presskonferens.

Delbetänkande: Prioritera förebyggande arbete i socialtjänsten

Det förebyggande arbetet behöver prioriteras inom socialtjänsten, det konstaterar Margareta Winberg, regeringens särskilda utredare som ser över socialtjänstlagen. I dag lämnade hon över ett delbetänkande om framtidens socialtjänst.
Akademikern
Akademikern
Foto: Emelie Asplund. När Pia Ahlberg klev in i det fackliga arbetet kände hon sig välkommen direkt. Både av fackliga kollegor och av arbetsgivaren.

Axlar rollen

När Lilla Edets lokalförening bildades hade Pia Ahlberg tänkt hålla sig i bakgrunden. Men när ordföranden bytte jobb fick hon kliva in i rampljuset.
Akademikern
Akademikern
Foto: Annika von Schmalenseé. Exempel på punkter som utbildningsdeltagarna i Åmål vill arbeta vidare med.

Ny hbtq-utbildning för socialtjänsten

Nu drar Socialstyrelsen igång en ny hbtq-utbildning för personal i socialtjänsten. ”Det finns en omedveten diskriminering i socialtjänsten där man utgår från ett heteroperspektiv”, säger Sara Lundgren, utredare på Socialstyrelsen.
Akademikern
Akademikern
Foto: Rasmus Meisler.

Stoppa karusellen

Hög personalomsättning kan lätt bli en negativ spiral. För att bryta den måste arbetsgivaren satsa på de anställda.
Akademikern