Internationellt

Akademikern
Foto: Kristian Pohl/Regeringskansliet.. Ylva Johansson, arbetsmarknads- och etableringsminister.

Fullt fokus på ett fungerande arbetsliv

Under 2018 är Sverige ordförandeland i Nordiska ministerrådet för arbetsliv. I april arrangeras den första konferensen.
Akademikern
Akademikern
Foto: Margareta Bloom Sandebäck. ”Passet är mitt främsta arbetsredskap. Det är en förutsättning för att jag ska kunna ta mig till platserna där jag arbetar”, säger Måns Hanssen, samhällsvetare som jobbar med säkerheten i Mali.

Obotlig optimist jobbar för fred i Mali

Terrordåd och kidnappningar plågar Mali efter inbördeskriget. Nu ska Sverige hjälpa landet att nå fred. Samhällsvetaren Måns Hanssen åker dit för att fixa säkerheten.
Akademikern
Akademikern
Foto: Mostphotos.

5 tips till Trump

Ny på jobbet, Donald Trump? Här får du ledarskapsexperternas bästa råd.
Akademikern
Akademikern
Foto: Rasmus Meisler.

Tema barn: Hoppas på lagen

När barnkonventionen blir lag behöver kommuner och myndigheter se över sitt barnperspektiv. Mer kunskap behövs.
Mänskliga rättigheter
Akademikern
För att minska fattigdomen i världen krävs det att fler får jobb och schyssta arbetsvillkor. Det konstaterar UNDP i sin årliga rapport.
Internationellt
Akademikern
Trots att allt fler kvinnor i världen utbildar sig och arbetar är inkomstklyftorna mellan könen stora. Enligt en ny rapport från World economic forum kommer de inte att vara utraderade förrän år 2133.
Lön
Akademikern
Hur kan man snabbare validera utländska akademiska kvalifikationer? Universitets- och högskolerådet, UHR, ska nu utreda hur en försöksverksamhet för validering kan utformas.
Arbetsmarknad
Akademikern
I fredags avslutades Europafackens kongress i Paris. Ett italienskt förslag om en europeisk minimilön blev en het potatis, men drogs tillbaka i sista stund.
Internationellt
Akademikern
Sverige är ett av de länder där människor upplever mest stress och tidspress på jobbet. Det visar en stor undersökning av arbetsmiljön i europeiska länder.
Arbetsmiljö
Akademikern
Trots det ökade trycket på Migrationsverket i Skåne flyter mottagandet på bra. Men det finns en oro för att arbetsbelastningen ska bli för hög när resurserna inte ökar lika snabbt som antalet flyktingar.
Migration