Egenföretagare

Foto: Privat. Från vänster: Linda Berg, Hanna Ljungberg och Jonna Burefjord.

Tre läsare: Så har vi tacklat pandemiåret

I dag för ett år sedan deklarerade WHO covid-19 som en pandemi. Tre läsare, som skrev coronadagbok för Akademikern i våras, berättar om ett minst sagt ovanligt år och en ny jobbvardag.
Arbetsmiljö
Akademikern
Foto: Rasmus Meisler.

På bettet efter 65

Ålder är bara en siffra. Den säger inget om din arbetsförmåga. I takt med att vi lever längre väljer fler att jobba bortom pensionen.
Akademikern
Akademikern
När ingen ville anställa henne startade Angeli Sjöström Hederberg eget med fokus på demokrati och individers inflytande över sitt liv och arbete. I dag kallar hon sig samhällsentreprenör och driver sin firma utifrån demokratiska ideal.
Karriär
Akademikern
Foto: mostphotos. Allt fler svenskar ansöker om skuldsanering. Men inte tillräckligt många, menar regeringen.

Nya grepp mot överskuldsättning

Hundratusentals svenskar vacklar under en sammanlagd skuld på 70 miljarder kronor. Nu tar regeringen nya grepp för att vända överskuldsättningen.
Ekonomi
Akademikern
Har du kontroll över din arbetsdag, eller slits du mellan uppgifter du aldrig hinner slutföra? Forskarna vet hur vi skapar friska arbetsplatser.
Arbetsmiljö
Akademikern
För femte året i rad ökar sjukskrivningar som beror på för hög arbetsbelastning. Men det handlar inte om individer som inte pallar trycket. Det handlar om förutsättningar för att göra jobbet på rimliga villkor. I nya numret av Akademikern berättar vi om satsningarna som minskar din arbetsbörda.
Nyhet
Akademikern
Foto: Caroline Tibell. Arbetsförmedlingens Rebecca Karlsson jagar rätt jobb för nyanlända akademiker.

Häng med på jakt

Jakt på jobb till akademiker med utländsk examen. Så ska kommunerna stoppa svenska IS-krigare. Koll på hbtq – nu satsar socialtjänsten. Nya numret av Akademikern landar i din brevlåda i dag. Och finns förstås på akademikern.se
Akademikern