Arbetsmiljö

Akademikern
Organisatoriska och sociala problem är det som oftast gör kvinnor sjuka på jobbet. Men förra året sjönk antalet anmälningar, visar en ny rapport från Arbetsmiljöverket.
Akademikern
Akademikern
Arbetssituationen för socialsekreterare är fortsatt tuff, men det finns ljuspunkter när det gäller arbetsbelastningen. Det visar en färsk Novus-undersökning från Akademikerförbundet SSR.
Akademikern
Akademikern
Foto: Getty. I det aktivitetsbaserade kontoret finns det ofta rum för olika typer av arbetsuppgifter.

Chefer trivs bäst med aktivitetsbaserade kontor

Det aktivitetsbaserade kontoret passar bäst för chefer eller medarbetare som ofta behöver bolla saker med kollegor eller har varierande arbetsuppgifter. Det konstaterar en ny forskningsrapport från Umeå universitet.
Akademikern
Foto: Olof Holdar. Lena Emanuelsson.

Saco-S vill förhandla om villkor vid myndighetsflyttar

Alla fackförbund inom staten begär förhandlingar om villkor vid flytt av myndigheter. Nu lämnar de in en förhandlingsframställan till Arbetsgivarverket.
Nyhet
Akademikern
Reser du mycket i arbetet och tycker att den digitala tekniken krånglar lite väl ofta när det är dags för digitala möten? Över 80 myndigheter använder sig av en 10-stegsmetod för att fler ska ha digitala möten. Så här har de gjort för att förändra sitt arbetssätt.
Akademikern
Akademikern
Arbetsmiljöverket vill få ner hot och våld i arbetslivet och kommer att göra hundratals inspektioner på HVB-hem och LSS-boenden i hela landet.
Akademikern
Akademikern
Foto: Mostphotos och Akademikern.

Påskägg med hbtq-artiklar

Förra veckan skrev vi om att Socialstyrelsen satsar på hbtq-utbildning för socialtjänsten. Det var många som läste artikeln. Därför fyller vi nu ett påskägg med fler artiklar om olika hbtq-satsningar. Glad påsk!
Akademikern
Akademikern
Foto: Rasmus Meisler.

Dröm sött

Tappar du fokus och börjar dagdrömma på jobbet? Grattis! Det gör dig till en bättre medarbetare.
Akademikern
Akademikern
Foto: SKL. Caroline Olsson, SKL.

Allt färre sjukskrivningar i kommuner och landsting

Nu sjunker sjukfrånvaron i kommuner och landsting. Det visar ny statistik från Sveriges kommuner och landsting.
Akademikern
Akademikern
Den vanligaste orsaken till att chefer blir mobbade är otydliga organisationer, visar ny forskning. ”Chefen står i skottlinjen och det slutar oftast med att du inte orkar mer och sjukskriver dig eller blir utköpt”, säger Christina Björklund, docent i ekonomisk psykologi.
Akademikern