8 februari, 2019

7 poddar som hjälper dig i karriären

Såhär i början av ett nytt år är det många av oss som längtar efter utveckling – vi listar sju podcasts som fördjupar, inspirerar och ger nya infallsvinklar på jobbet.

podcast

Foto: Getty

1. Samhällsvetarpodden
Om du är intresserad av samhällspolitiska frågor med en facklig twist är det här rätt podcast för dig. Med nya program varannan fredag diskuteras här ämnen som svensk politik, arbetsmarknad, utbildning och forskning. Dessutom gästas studion av en rad intressanta personer, före detta socialminister Göran Hägglund och statsvetaren Jenny Madestam är två exempel. Podcasten produceras av Akademikerförbundet SSR.

2. Arbetsgivarpodden
Den här podcasten produceras av Arbetsgivarverket i syfte att lyfta arbetsgivarfrågor ur ett verksamhetsperspektiv. Exempel på ämnen som diskuteras är hur vi kan skapa en arbetsmiljö fri från sexuella trakasserier, på vilket sätt den artificiella intelligensen påverkar arbetslivet och hur tillit på en arbetsplats kan användas för att skapa innovation och maximera gruppers prestation.

3. Socialtjänstpodden
I den här podcasten går programledaren Josefine Johansson på djupet i allt som rör socialt arbete och social politik.  Diskriminering, lönestrukturer och romers rättigheter är några exempel på ämnen som har diskuterats i studion. Podcasten spelas in varannan vecka och produceras av Akademikerförbundet SSR.

4. Jobbfika
Den här podcasten produceras av arbetsmiljöorganisationen Prevent och lyfter både stora och små frågor som rör livet på jobbet. Är stress alltid negativt, hur ökar man arbetsglädjen och på vilket sätt påverkas vi människor av möjligheten att kunna jobba när och var vi vill? Det här är några exempel på frågor som diskuteras i studion.

5. Chefspodden
Hur hittar man glädjen i rollen som chef, och vilken typ av ledarskap föredrar unga? Detta och mycket mer är ämnen som tas upp i Chefspodden. Studion gästas av såväl forskare som debattörer, chefer och specialister. Podden kommer ut varannan vecka och görs av Akademikerförbundet SSR och Svensk Chefsförening. Chefsstrateg Hanna Broberg ansvarar för innehållet.

6. Prestationspodden 
Kan man träna på att få feedback, och hur kommer man tillbaka till arbetslivet efter att ha varit utmattad? Detta är några exempel på samtalsämnen i den här podcasten. I studion sitter Caroline Norbelie och Per Lundevall vars vision är att lyfta frågor som rör prestationsångest och stress, och på så sätt bidra till en sundare tillvaro.

7. Framgångspodden 
Det här är en av Nordens största intervjupoddar. I studion sitter programledaren Alexander Pärleros som i varje nytt avsnitt möter en framgångsrik person som får berätta om sin karriärresa. Som lyssnare får du ta del av spännande historier samtidigt som du bjuds på konkreta verktyg och knep för karriären.    

Text: Malin Letser. 

Malin Letser

Senaste nytt

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och läs om arbetsliv, lön, karriär och fackliga frågor – varje onsdag direkt i din inkorg.

Senaste nytt

Mer pengar till Kriminalvården och Sis i vårbudgeten

VÅRBUDGET Kriminalvården får ett tillskott på 1,4 mi...
15 april, 2024

Fackliga kollegorna i fängelse – ”Det är nog värst f...

MÄNSKLIGA RÄTTIGHETER Maryia Taradzetskaya befann sig i Berlin f...
15 april, 2024

Lönefrågor lockar nya medlemmar i Arvika

FACKLIGT Frågor om lön och friskvård lockar nya med...
12 april, 2024

Debatt: När vi hyllar arbetet trampar vi på de arbet...

DEBATT Jacob Oredsson, hälso- och sjukvårdskurato...
11 april, 2024


Läs även

Fyra nya namn föreslås till förbundsstyrelsen

AKADEMIKERFÖRBUNDET SSR Fyra nya namn finns med i förslaget till n...
2 april, 2024

Siffersatt avtal i hamn – 3,3 procent i löneökning

AVTAL Nytt kollektivavtal är klart och garantera...
28 mars, 2024

Prognos: Bristen på präster och socionomer består

BEMANNING Socionomer, präster och diakoner kommer at...
28 mars, 2024

Avtalsrörelsen på upploppet – ”Intensiva förhandlingar”

KOLLEKTIVAVTAL En knäckfråga är om det ska bli en central...
26 mars, 2024