Utbildning

Akademikern
Foto: mostphotos och privat . Jamilla Bohm, CV-granskare på Akademikerförbundet SSR.

CV-experten listar: 7 vanliga misstag

För cool layout, festbilder och krångligt språk. Det är några av misstagen som kan smyga sig in på studenters CV. Men lugn, Akademikern har tipsen.
Akademikern
Akademikern
Foto: Johan Wingborg, Göteborgs universitet. Samhällsvetenskapliga fakultetens huvudbyggnad vid Göteborgs universitet.

Ny socionomutbildning startar upp i Göteborg

I vår startar Göteborgs universitet upp en socionomutbildning för personer som i dag bara har en utländsk examen. ”Det är en jättebra möjlighet”, säger Helena Johansson, utbildningsansvarig.
Akademikern
Akademikern
Möt socionomen Sissel Larberg Eriksson som kämpar för ensamkommande ungdomars hälsa, läs om världsmästaren i jujutsu och häng med på arbetsmiljöutbildning med hbtq-fokus. Nya numret av Akademikern är här!
Akademikern
Akademikern
Foto: Daniel Nilsson.

Min väg: Han låter sexet blomstra

Han vill stärka minoriteters röster och ge alla ett skönare sexliv. Socionomen Robert Jacobsson läste sexologi och blev sexrådgivare i radion.
Akademikern
Akademikern
Vem får jobbet och vem förbises? Fördomar går ofta före kompetens vid rekrytering.
Akademikern
Akademikern
Foto: Arbetsförmedlingen

Självkritisk rapport om snabbspåren

Arbetsförmedlingen har utvärderat sitt arbete med snabbspåren som ska sätta nyanlända i arbete. När det gäller socionomer har man haft för bråttom.
Arbetsmarknad
Akademikern
I höst skulle snabbspåret för nyanlända socionomer ha startat. Men tidsbrist och få deltagare har försenat spåret i minst ett halvår.
Arbetsförmedling
Akademikern
Foto: Rasmus Meisler.

Skaffa dig spets

Kraven på ny kompetens ökar i takt med att arbetsmarknaden förändras snabbt. Att vässa dina kunskaper blir allt mer ditt eget ansvar.
Utbildning
Akademikern
Hur planerar du dina möten? Hur mår klienten? Det är frågor som ska tas upp i Arbetsförmedlingens nya utbildning om otillåten påverkan. – Säkerhet är något vi gör i vardagen, säger Robert Hansson, tillförordnad sektionschef för säkerhetsenheten på Arbetsförmedlingen.
Arbetsmiljö
Akademikern
Foto: Jessica Segerberg. Angered kickar igång barnrättsarbetet. När barnkonventionen blir lag ska kommunen vara redo.

Nu tar barnen plats

Trots att Sverige godkände barnkonventionen för över 25 år sedan får barn som har kontakt med myndigheter och kommuner fortfarande inte påverka beslut och åtgärder som rör dem. Nu ska det bli ändring på det. Regeringen vill göra barnkonventionen till lag och planerar för att kunskapslyft i hela landet. Häng med Akademikern till dem som redan satsar på barnen.
Akademikern