Förbundet

Akademikern
Trelleborgs kommun har prisats för sin robot som godkänner försörjningsstöd. Men alla är inte lika positiva. ”Det här fungerar inte när det gäller mer komplexa ärenden”, säger Ing-Marie Andersson, vid lokala fackklubben.
Akademikern
Akademikern
Foto: Theresia Viska, Akademikerförbundet SSR. Begmohammed Derakshande-Tomadj och Felicia Malmqvist.

Hallå där Felicia och Begmohammed, studentombudsmän!

Ni är de nya studentombudsmännen på Akademikerförbundet SSR. Berätta, vad ska ni göra som studentombudsmän?
Akademikern
Akademikern
Hallå där Maria Johansson, biträdande förhandlingschef på Akademikerförbundet SSR, som tillsammans med sina ombudsmän förhandlar om en rad nya kollektivavtal för dem som jobbar inom privat sektor.
Akademikern
Akademikern
Foto: Lena Dahlström. Heike Erkers, förbundsordförande för Akademikerförbundet SSR.

Ordföranden är positiv till regeringens nya direktiv

Nya direktiv till en ny socialtjänstlag presenterades i dag. Akademikerförbundet SSR:s förbundsordförande Heike Erkers är positiv.
Akademikern
Akademikern
Foto: Anna Simonsson. Anders Hammarbäck.

Tema ihop: Hjärter kung

Nu jobbar fack och arbetsgivare tillsammans för att minska sjukskrivningarna. Annat var det för ett år sedan. Då stod de långt ifrån varandra. Medlaren Anders Hammarbäck parade ihop dem.
Akademikern
Akademikern
Martin Linder, Unionen, Ulrika Lindstrand, Sveriges ingenjörer och Anna-Karin Hatt, Almega. Foto: Camilla svensk/Sveriges ingenjörer/Åsa Ellsäter
Martin Linder, Unionen, Ulrika Lindstrand, Sveriges ingenjörer och Anna-Karin Hatt, Almega. Foto: Camilla Svensk/Sveriges ingenjörer/Åsa Ellsäter

Klart: Nytt avtal om flexpension

Förhandlingarna mellan Almega, Unionen och Sveriges ingenjörer har gått i mål. Idag har parterna tecknat avtal om flexpension i tjänsteföretag.
Akademikern
Akademikern
2016 var ett händelserikt avtalsår, enligt Medlingsinstitutet. 498 kollektivavtal har tecknats och de berörde 2,7 miljoner löntagare. Flexpension var en av de mest brännande frågorna under året.
Akademikern
Akademikern
Foto: Rasmus Meisler.

Så funkar det: Skyddsombud

Jobbet får inte bli ett hot mot vår hälsa. Skyddsombudet vakar över arbetsmiljön.
Akademikern
Akademikern
Nu har parterna lämnat över sina mål och krav om vad de vill åstadkomma i avtalsrörelsen. Akademikerförbundet SSRs förhandlingschef Markus Furuberg tror att det svåraste blir att få till en tydlighet i avtalet.
Akademikern
Akademikern
Foto: Mostphotos.

Lön i fokus i avtalsrörelsen

Arbete och utveckling måste ge resultat i högre lön. Det menar Akademikerförbundet SSR, där förbundsstyrelsen nu har stakat ut riktningen i avtalsrörelsen.
Akademikern