Akademikern |

NYHETER

Aktuellt

Akademikern
Arbetsvillkoren för socialsekreterare i Stockholm har försämrats mellan 2003 och 2014, det visar en ny rapport. Trygga ledare och en sammansvetsad arbetsgrupp är viktigt för att personalen ska trivas.
Arbetsmiljö
Akademikern
Foto: Daniel Nilsson.

Min väg: Tro, hopp och opinion

En röst mellan individ och myndighet. Diakonen Maria Leijman valde kyrkan för sitt sociala arbete och ser sig som en opinionsbildare för människors rättigheter.
Akademikern
Akademikern
Foto: Mostphotos.

Parterna gör sig redo

Nu drar avtalsrörelsen igång och berör 2,4 miljoner anställda. I förra veckan samlades Akademikerförbundet SSR:s regionala representanter för att lägga upp taktiken.
Avtal 2016
Akademikern
Foto: Rasmus Meisler.

Något att dölja?

Var är du? Vad gör du? Hur fort jobbar du? De nya digitala HR-verktygen klär av dig inför chefen.
Akademikern
Bristfällig psykosocial och organisatorisk arbetsmiljö i kontaktyrken ökar risken för sjukfrånvaro hos personalen. Det visar en prisvinnande uppsats i folkhälsovetenskap.
Arbetsmiljö
Akademikern
Foto: Anna Simonsson.

Akademikern Plus: Lockar med lön

Österåker införde lönetrappor för att stoppa personalflykten. Louise Lyckheim tycker att arbetsbelastning och närhet till chefer är minst lika viktigt.
Akademikern
Akademikern
Det plingar i mobilen, inkorgen lyser röd av nya mejl och kollegorna snackar. När hjärnan störs blir vi stressade och presterar sämre. Det är dags att börja tänka ergonomi för hjärnan på arbetsplatsen.
Arbetsmiljö
Akademikern
Foto: Jennie Aquilonius. Doktoranden Jonas Welander presenterade sin forskning på Socionomdagarna.

Därför väljer socialsekreterarna att gå

Forskaren Jonas Welander har undersökt varför socialsekreterare fattar beslutet att lämna sina jobb. På Socionomdagarna berättade han om resultaten i studien Tillitskollapser: Orsaker till exit bland socialsekreterare.
Socialt arbete
Akademikern
För att hjälpa klienter måste socialtjänsten utstråla lust och energi. Stenungsund vill ge personalen rätt förutsättningar att göra ett bra jobb.
Akademikern
Akademikern
Arbetsmarknaden för akademiker ser ljus ut. Antalet medlemmar som får ersättning från Akademikernas a-kassan är den lägsta på hela 2000-talet.
Arbetsmarknad